Известие

Collapse
No announcement yet.

какво означава това

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лошо, дано да е нещо малко!
    Пиши когато го оправиш.
    Lancia Dedra 2.0 16V
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Ми на мене започна да ми го изписва доста често понякога и на малки интервали от време..и наистина климатика започна да се спича.....докато със сгъстен въздух и след това със вода не почистих радиаторите.От тогава няма ядове нито пък надпис "Air conditioner is faulthy,plaese contakt to your workshop dealer".И да ви кажа колеги,преди само съм мислел че духа както трябва...сега на 25 е такъв студ както преди на 19 не можеше да стане ....
      Алфа...всичко друго е компромис!
      http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
      Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
      Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
        Ми на мене започна да ми го изписва доста често понякога и на малки интервали от време..и наистина климатика започна да се спича.....докато със сгъстен въздух и след това със вода не почистих радиаторите.От тогава няма ядове нито пък надпис "Air conditioner is faulthy,plaese contakt to your workshop dealer".И да ви кажа колеги,преди само съм мислел че духа както трябва...сега на 25 е такъв студ както преди на 19 не можеше да стане ....
        А топло духа ли?
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
          А топло духа ли?

Да вече я пробвах няколко пъти сутрин няма проблем.
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

При мен беше изгорял последния бушон .. смених го , но сега пак не иска да духа топло и пак изписва този надпис
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Все си мисля, че като е климатроник (т. е. има си блок за управление) е редно първо да му се направи някакъв вид диагностика. Дали с тестер, дали самотестване... Предполагам има начини. При положение, че има няколко моторчета и доста датчици, само да се гадае какво иска ел. блок си е загуба на време и най- вече нерви.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Az imam sushtia problem, hodih v serviz poglednaha i mi kazaha 4e imam edna funkciq na klimatronika pri koiato ena klapa se zatvaria i klimatronika spira da durpa vuzdun otvunka a po4va da cirkulira vuzduha v kupeto, ( kop4eto sus izvitata strelka) ta to4no tazi klapa mi e povredena i ne se zatvaria.

P.S. izvinete 4e pisha na latinica ama ne sm v BG i niamam dostup v momenta do kirilica.

Comment

Колеги да възродим темата, и аз се оказва че имам проблем с климатроника. Не иска да духа студено и изписва air conditioner faulty! даже постоянно почва да го изписва. Проверих бушона не е от него.

По какво се разбира дали фреона е свършил някой може ли да сподели?

С какво да измия този радиатор предполагам той се намира зад основния?

Comment

Колега,
                    радиатора на климатика ВИНАГИ се намира пред този за охлаждащата течност.
                    Фреона се разбира дали е свършил като отидеш на сервиз където оправят климатици.
                    При мен също се появява този надпис,но си мисля че с миене на радиатори няма да изчезне.
                    Защо?
                    Защото радиатора отпред има за цел да отдаде температурата от купето на околният въздух.Нещото което се случва при мръсен радиатор е повишаване на налягането във зоната на високо налягане на системата(радиатора е в тази зона).
                    Компютъра който управлява климатика няма възможност да следи толкова прецизно налягането, така че той няма как да отчете грешка.
                    Нещото което се грижи да не се вдигне налягането до толкова, че да ви гръмне системата се казва пресостат, но надписа излиза ( поне при мен ) още в първия момент на стартиране на климатика,което значи че компресора не е успял да създаде налягане толкова голямо че какъвто и да било датчик да успее да реагира и да отчете грешка компютъра.
                    Бих се съгласил че става въпрос за липса на фреон ако изобщо не се включва климатика,но ако прави студено и пак отчита грешка за мен това е чисто електрически проблем и една качествена диагностика го решава.
                    Аз ще ходя на такава!

Извинявам се ако съм написал нещо неразбрано,но го пиша набързо.
                    Alfa 166 2,4 jtd
                    Alfa 33 1,7-беше на жената
                    Toyota Passeo-новата на жената
                    Всички четем упътването когато няма смисъл

Comment

Аз ходих в бош и след 2 метра като касова бележка само ОК-ейчета ми казаха - всичко е ок така че заеби диагностиката.... толкова знаят колкото и ние.
                      безплатни обяви
                      Моята 166

Comment

99% проблема е по ел. връзките, дали бушон, дали букса и т.н. Зимата ми го правеше доста често, че и по едно време изписва малко по различен надпис и няма пускане. Проблемът се реши след яко бърникане по бушони и букси без видими проблем, но след това никви ядове. Само да вмъкна, че бушоните който могат да бъзикат климатроника са доста - някъде към 10, а не е един. Ел. схемата на климатроника е доста по-сложна от тази на климатика, да не говорим, че всичко се управлява от още един компютър, което води до възможноста на доста проблеми.
                        FIAT Punto 1,9 JTD
                        EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivo811 Покажи съобщение
                          на дисплея ми изписва, air conditioner faulty.Please contact workshop! намаля климатика и започва да духа по слабо студено, след 5-10 мин. се оправя и си работи както трябва. някои имал ли е саштия проблем?
                          и моята ме лъже по 5-6 пъти на ден , че не работи ама си работи

Comment

След съобщението спира да работи ауто режима... не се лъжете...
                            безплатни обяви
                            Моята 166

Comment

А що не пробвате преди да чистите грешки и да ходите по диагностики да почистите клемите на пресостата с микроконтакторен спрей и да си смените поленовия филтър?

Аз го имах същия проблем преди време, когато откачах акомулатора. Направих гореизброеното (смяна на филтър и почистване на контактите на пресостата) - и о ЧУДО! Заработи! При мен обаче го правеше чат-пат.

Между другото - моята си работеше на FULL AUTO дори изписвайки тая грешка. Просто ме дразнеше и бях решил да го оправя на всяка цена!
                              ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                              ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                              Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                              Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Пак ще се повторя... дори и да ти пише фул ауто това не значи че работи в този режим.
                                Пробвано и тествано на няколко коли. Ако след съобщението не спре да духа а продължи значи е минало в мануал.
                                безплатни обяви
                                Моята 166

Comment

Working...
                                X